НОТИ. Enya – Watermark (Водяний знак)



Водяний знак (альбом Enya)

Watermark - це другий студійний альбом ірландської співачки, автора пісень і музиканта Ені , виданий 19 вересня 1988 року WEA.

Водяний знак отримав багато позитивних відгуків від критиків, і це стало несподіваним комерційним успіхом, який просунув Еню до всесвітньої слави.

Водяний знак складається з одинадцяти композицій.

Watermark відкривається однойменною інструментальною  доріжкою - традицією, яку Еня застосувала у своїх наступних трьох альбомах. Його назва, виведена з вірша, який Roma Ryan  писав під час запису, що надихнуло її назвати трек відповідно. Однак трек зберігався як інструментальний, а вірш залишився невикористаним.



Енія

Е́нья (Enya, повне ім’я  Енья Ні Бреннан, 17 травня 1961, Дор Бартлі)  ірландська співачка та композиторка напрямку нью-ейдж, авторка музики до фільмів. Володарка 4-х премій Греммі, авторка 5 сольних альбомів. Проживає в замку Мандерлі в ДублініІрландія.

В 1987 році Енья підписує контракт із Робом Дікінсом, головою Warner Music Uk. За його підтримки у 1988 році виходить альбом «Watermark», проданий тиражем понад 10 мільйонів екземплярів.


 






 

Коментарі