НОТИ. Sinéad O'Connor - Nothing Compares 2U (Ніщо не зрівняється з тобою)

ВиконавицяШинейд О'Коннор

АльбомI Do Not Want What I Haven't Got

Дата випуску1990

НомінаціїНагорода Греммі в номінації "Запис року"

Nothing Compares 2 U

«Nothing Compares 2 U» (укр. Ніщо не зрівняється з тобою) — пісня співака Prince, яку він написав 1985 року для гурту «The Family». Твір став популярним в 1990 році, коли її виконала ірландська співачка Шинейд О'Коннор. Пісня стала другим синглом її другого студійного альбому «I Do Not Want What I Haven't Got».

Група The Family (один із проектів Prince) випустила в 1985 році свій перший та єдиний альбом «The Family». Пісня «Nothing Compares 2 U» ввійшла до нього, але не була випущена як сингл. Це була єдина пісня із альбому, авторські права на яку Prince не передав групі.

В 1989 році Шинейд записала кавер-версію пісні «Nothing Compares 2 U». Сингл очолив чарти Ірландії, Австралії, Австрії, Канади, Німеччини, Мексики, Нідерландів, Нової Зеландії, Норвегії, Швеції, Швейцарії, Великої Британії та США. Також він посів місця у п'ятірці Франції та у двадцятці Данії. Сингл став «платиновим» у Великій Британії та Австралії, «золотим» — у Німеччині та Швеції.

Прінс

Прінс (англ. Prince), справжнє ім'я — Прінс Ро́джерс Не́льсон (англ. Prince Rogers Nelson7 червня 1958 — 21 квітня 2016) — американський музикант, автор пісень, співак, музичний продюсер, танцюрист та режисер. Він відомий за свій еклектизм, яскраві виступи та екстравагантне вбрання. Також він був мультиінструменталістом та гітаристом-віртуозом. Його творчість охоплює такі напрямки, як фанкR&Bджаз-роксоулпсиходеліяпопнова хвиля та багато інших. Критики вважають, що Прінс поєднав у собі риси трьох видатних піонерів: рок-н-ролу — Літл Річардаритм-енд-блюзу — Джеймса Брауна і психоделічного року — Джимі Хендрікса.


Шинейд О'Коннор

Шухада Давітт (англ. Shuhada' Davitt; раніше Маґда Давітт (англ. Magda Davitt), уродж. Шине́йд Марі Бернадетт О’Ко́ннор (англ. Sinéad Marie Bernadette O’Connor [ʃɪˈneɪd]); 8 грудня 1966Гленнагірі, графство ДублінІрландія) — ірландська співачка, музикантка та авторка-виконавиця, феміністка.

Одна з найексцентричніших поп-персонажів останнього десятиліття, стала авторкою гучних скандалів: заборонила, щоб перед її концертом звучав гімн Сполучених Штатів; відмовилася виступити, незважаючи на анонси, в ефірі Saturday Night Live на каналі NBC, дізнавшись, що ведучим буде Ендрю Дайс Клей, відомий жінконенависник; вирішила не брати участі в церемонії вручення премії Греммі, виражаючи зневагу до шоу-індустрії; все-таки з'явившись в ефірі Saturday Night Live, розірвала фотографію Папи Римського з викриком «Воюйте зі справжнім ворогом!»

Народилася в Дубліні 8 грудня 1966.

Мала важке дитинство: батьки розлучилися, коли їй було 8; її виключили з католицької школи; незабаром заарештували за крадіжку в магазині та направили до виправної школи. Відрадою й порятунком від життєвих негараздів став спів.

Першим шансом публічно виступити як співачка стало весілля родичів, на якому Шинейд виконала пісню Барбри Стрейзанд «Evergreen».

В 1985 році (у 18 років) втратила матір в автомобільній катастрофі. Після смерті матері Шинейд зізнавалася, що стосунки у них завжди були непростими: мати її була далека від ідеалу.

У 1990 році розлучилась з першим чоловіком барабанником Джоном Рейнольдсом (англ. John Reynolds).

На початку травня 2016 року звинуватила коміка Арсеніо Голла в багаторічному постачанні наркотиків музикантові Прінсу, який помер в кінці квітня. Голл подав на співачку до суду.

Поліція Чикаго почала розшук Шинейд О'Коннор через її зникнення 15 травня 2016 року[3], її знайшли в околицях Чикаго 16 травня 2016 року.

Влітку 2003 року О'Коннор оголосила, що покидає музичний бізнес і більше не хоче бути знаменитою, а прагне звичайного, нормального життя. На прощання співачка, втомлена від уваги фанів, порадила: «Якщо Ви зустрінете на вулиці знамениту людину, навіть не дивіться на неї. Найкраще, що Ви можете зробити — просто спокійно пройти повз. Повірте, для них це найкращий вияв любові».

О'Коннор спростувала чутки про те, що причиною її відходу зі світу музики є «синдром перевтомлюваності». «Нічого подібного, — заявила вона. — Я вирішила залишити музику, щоб присвятити себе викладанню релігії у початковій школі». За планами О'Коннор, поряд з вивченням теології та відвідуванням церкви, вона братиме участь у діяльності церковного хору, щоб задовольнити свій потяг до співу. «Так що парафіяни зможуть запросити мене на свої торжества. Але, будь ласка, не думайте, що я буду співати на весіллях — вони нестерпні мені!».

Останньою музичною звісткою від Шинейд О'Коннор став DVD «Goodnight, Thank You» — збірка концертних записів співачки, вихід якого планувався на кінець літа 2003.



Текст пісні

It's been seven hours and fifteen days
Since you took your love away
I go out every night and sleep all day
Since you took your love away

Since you been gone I can do whatever I want
I can see whomever I choose
I can eat my dinner in a fancy restaurant
But nothing
I said nothing can take away these blues
'Cause nothing compares
Nothing compares to you

It's been so lonely without you here
Like a bird without a song
Nothing can stop these lonely tears from falling
Tell me baby where did I go wrong

I could put my arms around every boy I see
But they'd only remind me of you
I went to the doctor and guess what he told me?
Guess what he told me?
He said girl you better try to have fun
No matter what you do, but he's a fool
'Cause nothing compares
Nothing compares to you

All the flowers that you planted mama
In the back yard
All died when you went away
I know that living with you baby was sometimes hard
But I'm willing to give it another try
'Cause nothing compares
Nothing compares to you

Nothing compares
Nothing compares to you
Nothing compares
Nothing compares to you

















 

Коментарі