U2 – October, October (альбом), October (пісня)

October (альбом)

October (укр. Жовтень) — другий студійний альбом гурту U2, виданий 12 жовтня 1981 року на Island Records. Продюсером альбому виступив Стів Ліллівайт. Альбом отримав посередні відгуки критиків та досить обмежену ротацію на радіо. October був менш успішний ніж дебютний альбом гурту «Boy».

До альбому увійшли два сингли «Fire» та «Gloria», які були видані у липні та жовтні відповідно. У 2008 році альбом був перевиданий з перезаписаними треками.

U2

U2 — ірландський рок-гурт. Заснований в 1976 році, гурт складається з Боно (вокал і гітара), Еджа (гітара, клавішні і вокал), Адама Клейтона (бас-гітара) і Ларрі Маллена (ударні). Раннє звучання U2 було закорінене у пост-панк, але з часом стало включати впливи багатьох жанрів популярної музики. Протягом змін гурту, вони завжди підтримують звучання, побудоване на мелодичному інструментуванні, гітариста гурту Еджа і виразного вокалу Боно. Їх лірика, часто прикрашена з духовними образами, зосереджується на особистих темах і соціополітичних проблемах.

Другий альбом гурту, October, вийшов 1981 року. Він містив духовні пісні: Боно, Едж і Ларрі не приховували свій християнський світогляд. Троє учасників гурту приєдналися до дублінської релігійної спілки «Братство Шалома», що привело їх до розмірковування над взаємовідношенням між рок-н-роллом та християнством. Оскільки Біблія залишається основним джерелом натхнення для Боно, October є найрелігійнішою платівкою гурту. Проте і критики, і фанати вважають, що October найневдаліша робота колективу. В лютому 1982 року гурт зустрічає Антона Корбейна, фотографа, який працював з Depeche Mode та Joy Division. Це стало початком довгої співпраці: Корбейн став головним фотографом U2, і саме він сильно вплинув на імідж гурту та його публічний образ.


Жовтень (пісня)

Жовтень " - сьомий і заголовок із альбому U2 1981 року " Жовтень" . Це відступ від класичного звучання U2, оскільки це тихий, майже інструментальний твір. Він був включений як прихований трек до збірки The Best of 1980–1990 . Це єдиний трек з жовтня, включений до збірки.

"Жовтень" відображає духовні негаразди групи на момент написання, під час якої троє учасників групи боролися з тим, чи відповідає членство в рок-групі їхнім християнським переконанням. Співак Боно сказав про "Жовтень":

"" Жовтень "... це образ. Ми пережили 60-ті роки, час, коли все розквітло. У нас були холодильники та машини, ми відправляли людей на Місяць, і всі думали, наскільки велике людство. А тепер , коли ми переживаємо 70-80-ті, настає холодніший час року. Це після збору врожаю. Дерева оголюються. Ви бачите речі, і ми нарешті усвідомлюємо, що, можливо, ми все-таки не такі розумні, тепер, коли є мільйони безробітних, тепер, коли ми використали технологію, яку отримали від нас благословення, для побудови бомб для військових машин, для побудови ракет, що завгодно. Тож "жовтень" - це зловісне слово, але воно також досить ліричне ".

Гітарист U2 Edge грає на піаніно на треку, незважаючи на те, що перестав грати на фортепіано ще в підлітковому віці. Автор Джон Д. Луерссен описує фортепіанну партію як "одну з найвитриваліших і медитативних мелодій, керованих клавіатурою U2", і розглядає її похмурий настрій як відображення недавнього досвіду Edge щодо гастролей у Європі під сірим небом . 


U2 – October

October
And the trees are stripped bare
Of all they wear
What do I care?

October
And kingdoms rise
And kingdoms fall
But you go on and on

 

Жовтень
І дерева оголені
З усього, що вони носять, про
що я дбаю?

Жовтень
І царства піднімаються
І царства падають
Але ти продовжуєш і далі










 

Коментарі