НОТИ. Harold Faltermeyer - Axel F (1984) Beverly Hills Cop - Soundtrack

Axel F

«Axel F» («Аксель Ф.») — інструментальна композиція композитора і музиканта Гарольда Фальтермаєра. Була темою фільму 1984 року «Поліцейський з Беверлі-Хіллз». В кінці 1984 — 1985 рр. була випущена як сингл і потрапила на високі місця в хіт-парадах багатьох країн світу.

Композиція отримала назву по імені головного героя фільму «Поліцейський з Беверлі-Хіллз» Акселя Фоулі (англ. Axel Foley), якого грав Едді Мерфі. Написана в тональності фа мінор (англ. F minor).

Поліцейський з Беверлі-Хіллз

«Поліцейський з Беверлі-Хіллз» ( англ.  Beverly Hills Cop ) - кінофільм 1984 року режисера Мартіна Бреста. Головні ролі в якому виконали Едді Мерфі , Джадж Рейнхолд , Ліза Айлбахер. В СРСР в епоху відеобум фільм поширювався на неліцензійних VHS-касетах в перекладі Леоніда Володарського, Василя Горчакова, Олександра Готліба, Михайла Іванова та Олексія Михальова.

Популярність здобув трек « Бананова тема » з фільму, або Axel F . Спочатку він призначався тільки для епізоду з поїданням банана, але потім поширився на весь фільм.

Гарольд Фальтермаєр

Гарольд Фальтермаєр (нім. Harold Faltermeyer; нар. 5 жовтня 1952МюнхенНімеччина) — німецький музикант-клавішник, композитор і продюсер. Найбільш відомий роботою над фільмом «Поліцейський з Беверлі-Гіллз» (1984).

Axel F

У 1984 Фальтермаєр створює свій найвідоміший твір — «Axel F», головну тему до фільму Поліцейський з Беверлі-Гіллз, за яку в 1986 році отримує свою першу Греммі. Цю інструментальну композицію він записав за допомогою синтезаторів Roland Jupiter 8, Moog Modular, Roland JX3P, Yamaha DX7 і драм-машини LinnDrum. На неї було зроблено велику кількість кавер-версій, включаючи версію Murphy Brown vs. Captain Hollywood — «Axel F 2003» і ремікс 2005 року від Crazy Frog, що посів перше місце в чарті Британії.















 

Коментарі