НОТИ. Memory - Cats Musical - Andrew Lloyd Webber

 

Memory

«Memory»(укр. Пам'ять) — арія Грізабелли; головна тема з мюзиклу «Коти» англійського композитора Ендрю Ллойд Веббера.

1982 року визнана найкращою ліричною композицією, отримавши премію Айвор Новело.

Перша виконавиця — Елейн Пейдж, що зіграла роль Грізабелли. Згодом кавер-версії пісні виконали багато відомих співаків та співачок, серед яких популярною стала версія Барбри Стрейзанд, що увійшла до її альбому «Memories».

Ендрю Ллойд Веббер

Барон Е́ндрю Ллойд Ве́ббер (англ. Andrew Lloyd Webber22 березня 1948) — британський композитор, автор шістнадцяти мюзиклів, двох тем до кінофільмів та реквієму, лауреат численних нагород, у тому числі «Оскара» і «Греммі».

Перший успіх Е. Л. Веббер досяг у 19-річному віці, коли разом із Тімом Райсом написали оперу «Йосиф і його дивний різнобарвний плащ» (англ. Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat1968). Шедеврами наступних років стали мюзикли «Ісус-Христос суперзірка» (Jesus Christ Superstar, 1970), «Евіта» (Evita 1976), «Коти» (Cats 1981) та «Привид опери» (The Phantom of the Opera 1986), які до сьогодні користуються популярністю. Кілька з його пісень, зокрема «The Music of the Night» («Привид опери»), «I Don't Know How to Love Him» («Ісус-Христос суперзірка»), «Don't Cry for Me Argentina» («Евіта») і «Memory» («Коти») стали хітами.

В 1992 році був висвячений королевою у лицарі, а в 1997 році йому був дарований титул барона. За оцінками The Times, майно композитора становило понад 700 мільйонів фунтів стерлінгів; він входить у сотню найзаможніших жителів Великої Британії.



















Коментарі